Volg ons op

Dit is het beste Zopiclon alternatief in 2024

Dit is het beste Zopiclon alternatief in 2024

Dit zijn de slaappillen die het beste Zopiclon alternatief zijn.

Gebruik je al slaapmedicatie of ben je op zoek naar een Zopiclon alternatief? Dan zijn er tegenwoordig veel geschikte alternatieven. Wat is nou echt goed, en wat werkt voor jou? In dit artikel duiken wij dieper in de Zopiclon alternatieven en leggen we uit wat de meest gekozen opties zijn. Wil je direct Zopiclon of een alternatief slaapmiddel bestellen online, ook als je geen recept hebt? Bekijk dan ons complete aanbod in de webshop. Iedere bestelling wordt binnen 1 werkdag al geleverd. Heb je een specifieke vraag waar je het antwoord niet voor kan vinden in onze productteksten of blogartikelen? Neem dan eens vrijblijvend contact met onze klantenservice op. Onze experts helpen je graag verder met een persoonlijk antwoord op maat.

Wat is het beste Zopiclon alternatief?

Als we kijken naar een Zopiclon alternatief zijn er eigenlijk 2 verschillende type middelen beschikbaar:

  • Slaapmedicijnen met een bewezen wetenschappelijke werking.
  • Homeopatische middelen en kruidenmiddelen.

Deze laatste groep heeft vaak het minste effect op het slaapritme en is vooral bedoeld voor kleine, lichte slaapklachten. Gezien Zopiclon een sterk slaapmiddel is dat alleen wordt voorgeschreven bij acute of aanhoudende slaapstoornissen en aandoeningen, zullen we in dit artikel alleen kijken naar Zopiclon alternatieven op wetenschappelijke basis. Zoek je liever een homepatisch middel? Dan kan jouw drogist hier meer informatie over bieden. Dit is een lijst van de beste alternatieven op het gebied van slaapmedicatie.

Er zijn veel vraagtekens als het gaat om slaappillen en alternatieven hiervoor.

Diazepam als slaapmiddel

Diazepam is misschien wel het bekendste slaapmiddel en de meest bekende pijnstiller van Nederland. Dokters schrijven het voor in verschillende situaties. Juist omdat Diazepam een algemeen ontspannend effect heeft kan het worden ingezet bij alcoholontwenning, spierspasmes, angststoornissen en slaapproblemen.

Medicatie:Diazepam
Inwerktijd:1 tot 2 uur
Maximaal gebruik:1 tot 2 weken

Dormicum slaappillen

Dormicum is de naam van het medicijn dat in de wetenschappelijke wereld vaak Midazolam wordt genoemd. Het is een spierontspanner die patienten rustiger kan maken door de signalen naar de hersenen te reguleren. Het wordt voorgeschreven bij bepaalde epilepsie gevallen, onrust, angst en vooral bij slaapproblemen. Het grote verschil met Zopiclon is dat het minder snel werkt. Dormicum heeft ongeveer 30 tot 60 minuten nodig om actief te worden en werkt een aantal uren lang.

Medicatie:Dormicum
Inwerktijd:30 tot 60 minuten
Maximaal gebruik:1 tot 2 weken

Slapen met Zolpidem

Als het gaat om rechtstreekse alternatieven is Zolpidem de beste optie. Het wordt in veel gevallen ook gezien als de bekendere broer van Zopiclon. Dit komt doordat deze twee slaapmiddelen eigenlijk heel anders werken dan Dormicum, Diazepam en andere slaapmiddelen. Het zijn namelijk geen spierontspanners of pijnstillers. Zolpidem (en Zopiclon) geven een rechtstreeks slaapsignaal aan de hersenen. Hierdoor werken ze sneller en krachtiger, maar zijn ze ook slechts geschikt voor een korte behandelperiode.

Medicatie:Zolpidem
Inwerktijd:Minder dan 30 minuten
Maximaal gebruik:2 weken

Welke van deze opties past het beste bij jou?

Iedere persoon is anders. Dat klinkt logisch, maar is bij slaapmedicatie belangrijk om te onthouden. Er bestaat niet 1 alternatief dat 100% een vervanger is voor Zopiclon. Zolpidem ligt qua werking hier het dichtste bij, maar heeft een net wat verschillende inwerktijd. Ook kan dit middel bij sommige mensen anders reageren, waardoor de kans op bijwerkingen toeneemt.

Lees daarom voor gebruik altijd de bijsluiter van je medicatie en let goed op of het reactie opleverd met de medicatie die je op dit moment al gebruikt. Bel met je huisarts of maak een afspraak om dit goed door te nemen.

Kies alleen voor betrouwbare medicatie

Of je nu kiest voor Zolpidem, Diazepam, Dormicum of een ander slaapmiddel, kies altijd voor betrouwbare medicatie. Juist omdat slaapmedicatie zo krachtig is, wil je er zeker van zijn dat jouw medicatie 100% authentiek is. Let goed op waar je dit koopt en lees voor gebruik altijd de bijsluiter. Als online apotheek raden wij sterk aan om eerst te overleggen met je huisarts over je medicatiegebruik tevorens je aan een nieuwe dosis van een slaapmedicijn begint.

Bestel je medicijnen via een online apotheek? Kies dan voor een online apotheek met goede reviews, duidelijke informatie en bovenal originele medicatie rechtstreeks van de leverancier. Wij bij Medicatie Online zorgen ervoor dat jij altijd 100% originele medicatie krijgt, zoals je gewend bent van je eigen apotheek. Heb je hier een vraag over? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Share this:

Related Articles

error: Content is protected !!
Shopping cart0
Er zitten geen producten in je winkelmand
Vervolg het winkelen
0