Volg ons op

Op deze Lorazepam bijwerkingen moet je letten

Op deze Lorazepam bijwerkingen moet je letten

Lorazepam bijwerkingen kunnen snel maar ook langzaam optreden. Dit verschilt per persoon.

Ben jij benieuwd wat de Lorazepam bijwerkingen zijn omdat je van plan bent dit medicijn te gaan gebruiken? Slik je het op dit moment al en merk je neveneffecten? Wat de situatie ook is, als online apotheek vinden wij het belangrijk dat jij alle informatie duidelijk beschikbaar hebt. Daarom zullen wij in dit artikel een betere kijk geven op de Lorazepam bijwerkingen, hoe gevaarlijk ze zijn, en hoe vaak ze optreden. Er bestaan veel onduidelijkheden rondom lorazepam bijwerkingen, daarom is het belangrijk om je altijd goed in te lezen over de exacte effecten. Wil je meer weten? Neem dan eens contact op met onze ervaren helpdesk.

Wat is Lorazepam en waarom treden er bijwerkingen op?

Lorazepam is een algemeen kalmeringsmiddel dat valt onder de groep benzodiazepinen. Het is een krachtige vorm van sedatie medicatie dat vaak wordt gebruikt om bijvoorrbeeld slapeloosheid en slaapproblemen aan te pakken. Ook kan het worden ingezet bij specifieke gevallen van epilepsie en sociale fobie. Juist omdat lorazepam een krachtige vorm van medicatie is, kunnen bij sommige patienten lorazepam bijwerkingen optreden. Dat is niet uniek aan dit medicijn, sterker nog:

Alle medicijnen hebben bijwerkingen, ook Lorazepam

Bijwerkingen van medicijnen zullen altijd bestaan, ook bij lorazepam. Ieder medicijn, van asperine tot slaapmedicatie kan bijwerkingen opleveren. Afhankelijk van jouw gezondheid, leeftijd en lichaam kan dit sneller of erger optreden dan bij anderen. Een ding hierin is belangrijk: slechts een klein deel van de gebruikers krijgt te maken met Lorazepam bijwerkingen.

Lang niet iedereen krijgt last van Lorazepam bijwerkingen

Een van de belangrijkste aspecten om je te realiseren over Lorazepam bijwerkingen is het feit dat lang niet iedereen er last van krijgt. Slechts een (klein) deel van de gebruikers en patienten krijgt te maken met bijwerkingen. Hier zijn een aantal redenen voor en kunnen verschillen per persoon.

Zo worden bijwerkingen onderverdeeld in veel voorkomende bijwerkingen en zeldzame bijwerkingen. Ernstige bijwerkingen komen zelden voor, maar lichte bijwerkingen zoals vermoeidheid tijdens gebruik treden bij 1 op de 3 gebruikers op.

Ook factoren zoals leeftijd, gezondheid, lichamelijke situatie en geslacht kunnen een factor zijn in de hoedanigheid en ernst van de bijwerkingen. Merk je dat je last hebt van een of meerdere bijwerkingen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts. Juist omdat het effect op jouw lichaam anders kan zijn dan dat bij een andere gebruiker is er geen vast advies dat bij iedereen werkt. Alleen een huisarts kan effectief advies op maat geven omdat deze jouw persoonlijke situatie kan bekijken en beoordelen. Een huisarts kan je altijd helpen, ook als je Lorazepam via het internet hebt gekocht.

Dit zijn de bijwerkingen waar je op moet letten

Iedere expert zal bijwerkingen op een andere manier indelen. Daarom is het altijd aan te raden om voor, tijdens en na gebruik de Lorazepam bijsluiter te raadplegen voor duidelijke informatie over de bijwerkingen. In dit artikel zullen wij de bijwerkingen onderverdelen in ‘Veel voorkomende bijwerkingen’, ‘psychologische bijwerkingen’ en ‘ernstige bijwerkingen’.

Veel voorkomende bijwerkingen

Er is eigenlijk maar 1 bijwerking die echt vaak voorkomt: sufheid/vermoeidheid. Omdat Lorazepam een spierontspanner is die je laat ontspannen op medisch niveau in de hersenen, kan dit effect bij sommige mensen sneller inwerken. Daarom ondervinden 1 op de 3 gebruikers deze bijwerking. Vooral wanneer men vroeger opstaat dan de complete werktijd kan men nog vermoeid zijn, het medicijn is immers nog actief.

Psychologische bijwerkingen

Juist omdat Lorazepam als medicijn inwerkt op de hersenen, kan het bij sommige gebruikers leiden tot psychologische bijwerkingen. De kans hierop is klein, maar kan zich manifesteren in de volgende klachten:

Psychologische lorazepam bijwerkingBeschrijving
VerwardheidGebruikers kunnen zich verward of gedesoriënteerd voelen
GeheugenproblemenMet name het kortetermijngeheugen kan aangetast worden tijdens gebruik.
DepressieIn sommige gevallen kan Lorazepam depressieve symptomen verergeren of veroorzaken.

Ernstige bijwerkingen

Er zijn meerdere ernstige bijwerkingen die op kunnen treden bij het gebruik van Lorazepam. Juist omdat deze ernstige bijwerkingen zo krachtig zijn, treden ze over het algemeen heel weinig op. De lijst van ernstige bijwerkingen is lang, waardoor we ze niet allemaal individueel kunnen behandelen. Vaak komen ze bij minder dan 1% van de gebruikers voor. Je vindt de hele lijst op deze website.

Er zijn 2 ernstige bijwerkingen die sneller op kunnen treden waar we extra aandacht op willen vestigen: afhankelijkheid en gewenning.

Gewenning aan Lorazepam

Veel bijwerkingen heb je snel door. Vermoeidheid, nachtmerries en verwardheid vallen snel op. Gewenning bouwt langzaam op, waardoor het valt onder de ernstige bijwerkingen. Het is een situatie die vooral kan optreden bij langdurig of overdanig gebruik. Gewenning is een situatie waarin het lichaam steeds meer went aan de effecten van Lorazepam. Hierdoor zal het bij ieder gebruik net wat minder krachtig zijn. Het gevolg? Na verloop van tijd werkt het bijna niet meer en hebben grotere dosises geen effect. Om de kans hierop zo laag mogelijk te houden is het belangrijk om je altijd aan de bijsluiter voorschriften te houden.

Afhankelijkheid en verslaving

Afhankelijkheid is een andere benaming voor verslaving. Lorazepam verslaving kan optreden bij incorrect gebruik. Sommige mensen zijn hier gevoeliger voor dan anderen. Volg de voorschriften en gebruik dit medicijn alleen in overleg met je huisarts of medisch expert. Wie het gebruik van dit medicijn wil terugbrengen kan gebruikmaken van een Lorazepam afbouwschema. Bij langdurig gebruik is dit vaak de aangeraden methode om af te komen van Lorazepam bijwerkingen.

Share this:

Related Articles

error: Content is protected !!
Shopping cart0
Er zitten geen producten in je winkelmand
Vervolg het winkelen
0