Volg ons op

Werkt Lorazepam als slaapmiddel?

Werkt Lorazepam als slaapmiddel?

Gebruik Lorazepam als slaapmiddel voor een betere nachtrust.

Heb jij last van slapeloosheid? Lig je ‘s nachts veel wakker of heb je moeite om in slaap te vallen? Dan kan je ervoor kiezen om Lorazepam als slaapmiddel te gebruiken. Dit krachtige medicijn heeft veel verschillende werkingen, waardoor het voor verschillende situaties wordt ingezet.

Dokters schrijven dit medicijn dan ook vaak voor, niet alleen in het geval van slaapproblemen. In dit artikel leggen we je meer uit over de Lorazepam werking en hoe Lorazepam als slaapmiddel gebruikt wordt. Wil je direct jouw Lorazepam kopen, ook als je geen recept hebt? Bezoek dan onze webshop en krijg morgen je bestelling al in huis.

Lorazepam heeft een brede werking

Een van de belangrijkste aspecten die Lorazepam zo bijzonder maakt, is de spierontspannende werking. Lorazepam valt onder de medicijnengroep benzodiazepinen. Dit houdt in dat het een spierverslapper en ontspanner is die rechtstreeks op het lichaam en brein inwerkt. Deze krachtige Lorazepam werking gaat verder dan alleen spierontspanning. Het kan er rechtstreeks voor zorgen dat het lichaam beter om kan gaan met angst, spanning en slaapproblemen.

Wanneer je lorazepam gebruikt

Om te beginnen willen we hier heel duidelijk over zijn: Lorazepam is geschikt voor verschillende indicaties, andere medicijnen kunnen echter beter passen afhankelijk van jouw lichaam en gezondheid.

Gebruik je Lorazepam voor slapen? Dan kan het zijn dat je last krijgt van bijwerkingen. In sommige gevallen is een ander slaapmiddel een betere optie. Om je een compleet beeld te geven hebben we alle indicaties voor het Lorazepam gebruik opgesomd:

GebruiksdoelIndicatie
AngststoornissenLorazepam kan tijdens een kortdurende behandeling zorgen voor verlichting van de ergste symptomen.
Slapeloosheid en slaapproblemenKortdurende behandeling van slaapproblemen. Inname maximaal 2 weken lang, met minimaal 2 dagen normale slaap tussen iedere inname.
Verdoving voor spannende ingrepenMag alleen worden gebruikt door artsen tevorens een operatie, gezien het ernstige invloed kan hebben op het operatie succes.
Epileptische aanvallenVoor de behandeling van specifieke epileptische aanvallen.
AlcoholontwenningVoor het onder controle brengen van de ernstigste symptomen van alcoholontwenning.
Misselijkheid en brakenKan worden voorgeschreven bij misselijkheid en braken bij chemotherapie.
SpierspasmenVoor de behandeling van acute spierkrampen en spasmen.
Angstgerelateerde symptomenBij behandelingen van angst, stress en andere psychotische stoornissen.

Lorazepam als slaapmiddel gebruiken

In sommige gevallen van slapeloosheid kan men Lorazepam al slaapmiddel gebruiken. Toch moet Lorazepam als laatste hulpmiddel worden gebruikt.

Een belangrijk detail hier is het woord ‘hulpmiddel’. Lorazepam (en andere slaappillen) zijn geen geneesmiddel. Deze medicijnen lossen niet de onderliggende slaapproblemen op, ze zorgen er alleen voor dat het makkelijker wordt om in slaap te vallen. Wie met Lorazepam slapen wil, moet dit alleen doen wanneer ze de onderliggende slaapproblemen aan kunnen pakken.

Gebruik Lorazepam niet dagelijks

Lorazepam lijkt in veel opzichten op andere slaapmedicijnen. Als benzodiazepine kan het stress en slapeloosheid rechtstreeks aanpakken, waardoor het menselijk lichaam sneller in slaap kan vallen. Hier zit wel een keerzijde aan: Mensen die Lorazepam te lang en te snel achter elkaar gebruiken, kunnen last krijgen van gewenning en afhankelijkheid.

Gewenning en afhankelijkheid

De namen geven het al een beetje weg: Gewenning en afhankelijkheid zijn twee bijwerkingen die bij iedere gebruiker op kunnen treden en er geldt een verhoogde kans op deze Lorazepam bijwerkingen wanneer mensen dit medicijn te lang of incorrect gebruiken. In de Lorazepam bijsluiter vind je exacte informatie en aanwijzingen over correct gebruik.

Afhankelijkheid is een situatie dat het lichaam niet meer zonder Lorazepam kan slapen. Juist omdat het medicijn je helpt in slaap te vallen, krijgt je lichaam zelf steeds minder het gevoel dat het “zijn best moet doen” om in slaap te vallen. Het gevolg? Je valt wanneer je stopt met Lorazepam moeilijker in slaap dan voorheen.

Bij gewenning is er juist sprake van een situatie waarin je lichaam steeds meer went aan Lorazepam. Waar je er eerst goed mee sliep, zal het op den duur niet meer helpen. Gebruik dit middel daarom nooit te lang, en laat er voldoende rust zitten tussen iedere inname.

Share this:

Related Articles

error: Content is protected !!
Shopping cart0
Er zitten geen producten in je winkelmand
Vervolg het winkelen
0