Volg ons op

Opiaten: meer dan alleen pijnbestrijding

Alles over opiaten.

Opiaten, ook wel bekend als opioïden, zijn stoffen die afkomstig zijn van de papaverplant en worden voornamelijk gebruikt als pijnstillers.

De bekendste opiaten zijn morfine, oxycodon, fentanyl en heroïne. Maar deze stoffen kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt dan alleen pijnbestrijding.

Zo wordt methadon gebruikt als vervangingsmiddel voor heroïne bij een verslaving en kan buprenorfine ook helpen bij het afkicken van opiaten.

Daarnaast worden opiaten ook gebruikt bij diarree, hoesten en bij ernstige ademhalingsproblemen.

Ook kan naloxon worden gebruikt als tegenmiddel bij een overdosis opiaten.

Welke vormen van opiaten zijn er?

Er zijn verschillende vormen van opiaten, die allemaal invloed hebben op het centrale zenuwstelsel en gebruikt worden voor pijnbestrijding.

Voorbeelden van opiaten zijn morfine, oxycodon, fentanyl, heroïne, methadon en buprenorfine. Deze stoffen worden gebruikt als geneesmiddelen bij hevige pijn en werken door de pijnprikkels te blokkeren.

Opiaten zijn afgeleid van de papaver, een plant die van oudsher gebruikt wordt voor medicinale doeleinden. Opium, het sap van de papaverbol, is een van de oudste verdovende middelen ter wereld.

Opiaten zijn er in verschillende sterktes en worden op allerlei manieren toegepast. Van hevige pijn tot aan het afkicken van heroine.

Tramadol is een bekende licht werkende opiaat die wordt gebruikt bij hevige pijnen zoals na een operatie. Tramadol kopen kun je bij ons veilig en snel online doen en het wordt thuis geleverd.

Welke medicijnen bevatten opiaten?

Opiaten zijn een klasse van medicijnen die vaak worden voorgeschreven om matige tot ernstige pijn te behandelen.

De meest voorkomende medicijnen die opiaten bevatten zijn codeïne, fentanyl, hydromorfon, morphine en oxycodon. Deze medicijnen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten, capsules, injecties en pleisters.

Hydromorfon

Een onmisbaar opiaat medicijn waar verpleegkundigen mee te maken kunnen krijgen is hydromorfon.

Dit medicijn wordt vaak gebruikt om pijn te behandelen bij patiënten die na een operatie zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het kan worden toegediend via injectie of als tablet en wordt meestal gebruikt als andere pijnstillers niet voldoende werken.

IVM

Een ander opiaat medicijn dat momenteel veel aandacht krijgt, is IVM (intraveneuze medicatie). Dit type medicatie wordt toegediend via een infuus en wordt gebruikt bij de behandeling van patiënten met kanker. IVM kan helpen om de pijn van tumoren te verlichten en kan ook helpen bij het verminderen van de bijwerkingen van andere medicijnen.

Hoewel opiaten voornamelijk bekend zijn vanwege hun pijnstillende eigenschappen, hebben deze middelen ook andere voordelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld angst en depressie verminderen en kunnen sommige opiaten zelfs helpen bij de behandeling van diarree en hoesten.

Wat zijn de verschillende soorten opiaten?

Er zijn verschillende soorten opiaten die gebruikt worden voor pijnbestrijding. Hieronder zijn enkele van de meest voorkomende opiaten:

Morfine

Morfine is een zeer sterk opiaat dat wordt gebruikt voor matige tot ernstige pijn. Het kan worden toegediend via een injectie, als tablet of als siroop.

Fentanyl

Fentanyl is een synthetisch opiaat dat vaak wordt gebruikt voor ernstige pijn. Het kan worden toegediend via een injectie, als pleister of als zuigtablet.

Oxycodon

Oxycodon is een semi-synthetisch opiaat dat wordt gebruikt voor matige tot ernstige pijn. Het kan worden toegediend als tablet of als capsule.

Tramadol

Tramadol is een opiaat dat wordt gebruikt voor matige tot matig ernstige pijn. Het kan worden toegediend als tablet of als capsule en wordt soms gecombineerd met paracetamol om de pijn te verlichten.

Codeine

Codeïne is een opiaat dat vaak wordt gebruikt voor matige pijnklachten. Het kan worden toegediend als tablet of als siroop en wordt soms gecombineerd met paracetamol of ibuprofen.

Oramorph

Oramorph is een vloeibaar opiaat dat wordt gebruikt voor matige tot ernstige pijn. Het kan worden toegediend via een injectie of als drankje en wordt vaak gebruikt bij terminale patiënten om pijn te verlichten.

Buprenorfine

Buprenorfine is een opiaat dat vaak wordt gebruikt voor de behandeling van verslaving aan opiaten, zoals heroïne. Het kan worden toegediend als tablet of als pleister en helpt bij het verminderen van ontwenningsverschijnselen en cravings.

In conclusie, opiaten zijn meer dan alleen pijnstillers. Ze kunnen ook helpen bij het behandelen van andere aandoeningen en symptomen. Het goede nieuws is dat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar opiaten en hun mogelijke voordelen bij de behandeling van verschillende aandoeningen.

opioiden

Wat zijn de symptomen van een overdosis opiaten?

Hoewel opiaten een effectieve behandeling kunnen zijn voor pijn, kan een overdosis gevaarlijke en zelfs levensbedreigende symptomen veroorzaken.

Enkele van de meest voorkomende symptomen van een overdosis opiaten zijn onder meer een vertraagde ademhaling, extreme slaperigheid, flauwvallen en een verlaagde hartslag.

Andere mogelijke symptomen van een overdosis opiaten zijn onder meer een verwarde mentale toestand, spiertrekkingen, misselijkheid en braken, een blauwe of paarse tint op de huid en een gebrek aan respons op externe stimuli.

Het is goed om op te merken dat de symptomen van een overdosis opiaten kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke opiaat die is ingenomen en de hoeveelheid die is ingenomen.

Naloxon is een middel dat wordt gebruikt om een overdosis van opiaten tegen te gaan, mits dit op tijd wordt toegediend.

Wat zijn de risico’s van het gebruik van opiaten?

Het gebruik van opiaten kan verschillende risico’s met zich meebrengen, zoals verslaving en afhankelijkheid.

Daarnaast kunnen opiaten bijwerkingen hebben zoals misselijkheid, braken, obstipatie en vermoeidheid.

Ook kunnen opiaten de ademhaling remmen, vooral bij hogere doses of bij gelijktijdig gebruik met andere verdovende middelen. Dit kan leiden tot levensbedreigende situaties.

Kortom, hoewel het gebruik van opiaten risico’s met zich meebrengt, kunnen deze effectief worden aangepakt door de juiste monitoring en het voorschrijven van geschikte alternatieven. Hierdoor kunnen patiënten op een veilige en verantwoorde manier pijnbestrijding krijgen. Meer weten over de risico’s en het stoppen met opiaten? Lees dan hier voor meer informatie.

Waar kan je opiaten kopen?

Opiaten kun je alleen op recept verkrijgen en zijn dus niet te koop in je reguliere drogisterij of apotheek.

Bij Medicatie Online kun je gemakkelijk en snel opiaten kopen en ook andere medicatie. Je kunt hier afrekenen met iDeal en je krijgt het snel en gemakkelijk thuis bezorgd.

Indien je last hebt van lichamelijke klachten en op zoek bent een goed werkende spierverslapper, dan kun je Baclofen kopen.

Bij klachten van angst, spanningen of slapeloosheid kun je Bromazepam kopen om meer rust te krijgen en beter om te kunnen gaan met spanningen en angsten.

Laat jouw medicatie discreet door ons thuis bezorgen en voorzie jezelf van de geneesmiddelen die je nodig hebt.

Share this:

Related Articles

error: Content is protected !!
Shopping cart0
Er zitten geen producten in je winkelmand
Vervolg het winkelen
0